Vi ses til Salten Marked d. 21-23 juni 2024

Information om Salten Marked


Salten markeds historie

Salten Marked er i år 2017 blevet en selvstændig forening, og er ikke længere en dei af Salten Borger og Grundejerforening.

Salten Marked er et godt gammelt kræmmermarked, der kan dateres tilbage helt til det tidlige 1800 tal.

Som mange andre steder i landet, var Salten samlingssted for mange handelsrejsende og kvæg bønder. Det var her man mødtes for at handle med de værdier, kvæg, heste, grise, høns, afgrøder osv. man havde og gerne endten ville bytte, eller få en bette skærv med hjem til familien.

Hvor folk mødes opstår der jo naturligvis også fest, hygge, gøgl og anden underholdning, dette har holdt ved i Salten op igennem tiden, og har udviklet sig til det vi kender i dag som Salten Marked, nemlig med masser af kræmmere, tivoli, fest og underholdning.

Idag er Salten Marked stadig et forholdsvis stort marked med omkring 175 kræmmere der sælger alt mellem himmel og jord, og der er stadigvæk en god mulighed for at komme og slå en god handel af.

Årligt besøger et sted imellem 25-30.000 mennesker Salten Marked, både for at gøre en god handel, men også for at tage en tur i Tivoli, eller spise en Markeds bøf med et bette krus øl, eller se og høre noget af alt den gode musik/underholdning der er at finde på markedet.

Om aftenen er der bal i det store telt hvor musikken spiller og øllerne er kolde og mange, det er her godtfolk mødes og snakker, danser og skåler, der er mange gamle som unge Salten borgere der er hjemme i denne weekend for énten at deltage i festen, eller deltage i det store arbejde det er at afholde Salten Marked.